СПОРТСКО ДРУЖЕЊЕ УЧЕНИКА  ОПШТИНЕ САВСКИ ВЕНАЦ

 

Општина Савски венац  организовала је спортско-летњи камп у Пионирском граду за ученике млађих разреда основних школа са ове општине. Ученици су сваког дана боравили у кампу од 9-15 часова у периоду од 23-27. августа 2021. године.

Ученици ОШ ,,Војвода Радомир Путник'' пријавили су се за камп крајем јуна.

Деци је био обезбеђен превоз, једна ужина и реализовано  је пет спортских радионица сваког дана: одбојка, фудбал, рвање, стрељаштво, рукомет, хокеј на трави, атлетика, мачевање, рагби, карате, радионица друштвених игара, логопедско-креативна радионица, креативна радионица.

Петог дана посетили су стадион ФК Црвена звезда и музеј овог фудбалског клуба. Сазнали су које све спортове могу да тренирају на овом стадиону.  У  Пионирском граду су организовани турнири у рвању, фудбалу и хокеју на трави.

Након турнира деца су добила сладолед и балоне.

Ученицима су представљени различити спортови и свако дете је имало прилику да прикаже своје вештине и опроба се у различитим спортовима. Идеја ових радионица је пропагирање спорта и здравих животних навика.

Учесници су били подељени у четири тима: плави, зелени, црвени и жути. Овај камп ће памтити и по лепом дружењу са другарима из других школа, јер су неке од тимова чинили ученици две школе.

Сваке суботе од 15-16 часова у Пионирском граду деца имају могућност бесплатно да тренирају хокеј на трави.

Поклон за крај овог дивног дружења су карте за зоо-врт за ученике учеснике спортско- летњег кампа Савског венца.

                                                                                                                                        Радмила Ковачевић