У петак, 29. новембра, ученици шестог разреда су са наставницом биологије, Јадранком Стојковић и наставником верске наставе, Лазарем Ристићем,  учествовали у акцији „ЗАСАДИ ДРВО". Акција је замишљена као почетак промене свести и враћања дуга планети, бар мало, бар за почетак. "Засади дрво" је интерес свих нас.

Реализацију акције „Засади дрво“ помогли су Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Управа за шуме, ЈП “Војводинашуме”, ЈП “Србијашуме”, Привредна комора Србије, покрет Горана Србије и Ботаничка башта. Нашем скромном пројекту помогла је градска управа јавно комунално предузеће „Зеленило Београд“ којима се захваљујемо на времену које су издвојили за нас и предивном дану који смо провели са њима .

 17. новембра, у преко 30 градова широм Србије, засађено је више од  50.000 стабала. Сама акција означила је почетак јесење сезоне пошумљавања и била кулминација кампање која је почела почетком јула .

Пројекат који се реализује у ОШ "Војвода Радомир Путник" носи назив „ЗАСАДИ СВОЈЕ ДРВО“ а носиоци су ученици 6. разреда.

Циљ је био да покажемо да нам је стало и да смо спремни да устанемо и учинимо нешто по питању које је од суштинског значаја за квалитет живота свих нас. Сведоци смо свакодневног упозоравања од стране стручне јавности да нам квалитет ваздуха није на задовољавајућем нивоу, важно је да ученици разумеју да је ово начин на који може таква ситуација да се поправи, поред апела еколога да постојеће зелене површине треба чувати.

Фотографије са догађаја погледајте ОВДЕ.