1   - следећа страна 

Дан школе

Дан школе 19.април 2021.године

 

Поштовани,

 

Ове године обележавамо шездесет година од оснивања наше школе, 19.априла 1961.године. Ово је Дан школе шездесет генерација ученика и њихових наставника, свих оних који су у ових шест деценија на свој начин доприносили успесима наше школе.

Увек смо се трудили да школа буде препознатљива, да прати време, да буде што успешнија, боља, савременија... Тако су и за овај Дан школе урадили наши ученици, вођени својим учитељима и наставницима и уз помоћ родитеља.

Уз захвалност свима упућујем честитке за наш мали јубилеј.

Срећан Дан школе!  

Радослава Мраовић, директор школе

 

Видео снимљен поводом 60 година наше школе, погледајте ОВДЕ.

Видео који су снимили ученици другог разреда поводом Дана школе, погледајте ОВДЕ.


"ЧУВАМ ТЕ"- национална платформа

Поштовани родитељи, ученици и наставници

 

Обавештавамо васада је марта 2021. године почела са радом Национална платформа "ЧУВАМ ТЕ" , као прва национална платформа за превенцију и заштиту од насиља у школама у републици Србији.

Платформа је успостављена са циљем јачања рада на превецији насља, посебно вршњачког насиља. Истовремено, платформа је алат који институцијама и грађаним помаже у борби против насиља које се дешаваи према запосенима у установама образовања и васпитања.

Платформа је, пре свега, намењена циљним групама – ученицима, родитељима и наставницима.

Ученици основних школамаобуке на платформи могу похађати уз предходну сагласност родитеља.

Циљ онлајн обука на платформи   "ЧУВАМ ТЕ" јесте да ученицима, родитељима и запосленима на једноставан и поуздан начин омогући да стекну најважнија знања и компетенције из области превенције вршњачког насиља.

 

Позивамо вас да се информишете о раду и улози Националне платформе "ЧУВАМ ТЕ" и да похађате обуке које су постављене на платформи.

Заједничким деловањем, посвећено и континуирано, можемо радити на стварању безбедног и подстицајног окружења за раст и развој сваког појединца школске заједнице.

 

 

 


ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 

У циљу припреме ученика осмог разреда за завршни испит и ове године се организује пробни завршни испит.  Осим верне симулације процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утврђене процедуре, циљ организовања пробног завршног испита је и тај да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.
Пробни завршни испит организује се  на начин који осигурава безбедност и здравље  ученика и запослених , у складу са препорукама недлежних органа и институција, у школском простору. Школа у циљу унапређења постигнућа ученика на завршном испиту користи резултате ученика са пробног завршног испита у планирању рада у наредном периоду.

 

Сатница рада на пробном завршном испиту у школској 2020/2021. година

-         9. aприл у 13 часова - математика

-         10. aприл у 9 часова – српски језик

-         10. aприл у 11,30 часова - комбиновани тест

Ученици у школу долазе 45 минута пре почетка тестирања. Израда теста траје 120 минута.

 

Календар активности за спровођење завршног испита

 Обавештење за родитеље - "Моја средња школа"

 

 Чишћење школског дворишта

  У недељу, 28. марта се у школском дворишту окупило неколико ђачких родитеља, бивших ученика и директорка школе. Сви они су имали вољу да наше окружење буде много чистије него што је било у том тренутку, па су спонтано кренули у акцију чишћења спортских терена. За кратко време, спортски терени нису више били претрпани (које нажалост остављају немарни посетиоци). Ова акција започета у недељу настављена је и у уторак, када се поново окупило неолико родитеља да настави са чишћењем. 

Захваљујемо се свима који нам помажу и доприносе да простор у коме живимо и радимо буде чисто и безбедно место за спортске активности, дечију игру и рекреацију наших ученика!

http://www.osvojvodaputnik.edu.rs/Slike.aspx?id=84


ОБАВЕШТЕЊА ЗА ОСМАКЕ

Поштовани ученици и родитељи,

 

У циљу припреме ученика осмог разреда за ЗАВРШНИ ИСПИТ и ове године се организује пробни завршни испит.  Осим верне симулације процеса завршног испита, где ученици пролазе кроз утрвђене процедуре, циљ организовања пробног завршног испита је и тај да се види колико су ученици у овом тренутку спремни за завршни испит и на чему треба радити у наредном периоду.
ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ће бити одржан у петак, 9.4 и суботу, 10.4.2021. године.
         Такође Вас обавештавамо да ћe у периоду од 12. до 15. априла 2021. године, родитељи, односно други законски заступници моћи да пријаве своје дете за полагање ПРИЈЕМНОГ испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа електронским путем на портал у МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА (mojasrednjaskola.gov.rs). Сви који не поднесу електронске пријаве за полагање пријемног испита, пријаву у папирном облику моћи ћe да поднесу 15. и 16. априла 2021. године, у средњим школама које имају специјализована одељења, као и у уметничким школама.

         У складу са Конкурсом за упис ученика у први разред средње школе за школску 2021/2022. годину, који расписује Министарство просвете, науке и технолошког развоја, пријемни испити за ове школе, биће реализовани у средњим школама од 7. до 16. маја 2021. године. Родитељи, односно други законски заступници моћи ћe по први пут онлајн да остваре увид и у резултате.

Такође, од ове школске године и друге активности које се односе УПИС у средњу школу, обаљаће се  путем овог портала без подношења документације у папирном облику.

        ЗАВРШНИ ИСПИТ на крају основног образовагьа и васпитања за школску 2021/2022. годину, према Календару образовно-васпитног рада, биће одржан 23, 24. и 25. јуна 2021 . године, а увид у прелиминарне резултате тог испита родитељи, односно други законски заступници, моћи ћe да виде, на поменутом порталу, 27. јуна 2021. године. На истом порталу подносиће се и приговори на резултате завршног испита.

Од ове године листа жена моћи ћe да се поднесе путем поменутог портала, уз могућност неограничених измена и допуна до 3. јула 2021. године.

Сви који не искористе предност електронског подношења листе жеља, моhи ћe поднети листу жена, као и до сада, у папирном облику у основној школи свога детета, 3. и 4. јула 2021. године.

На порталу МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА (mojasrednjaskola.gov.rs) 11. јула 2021 . године родитељи, односно други законски заступници моћи ћe да остваре увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.

Taкoђe, електронским путем моћи ћe да се обави и упис у средње школе, користећи наведени портал. Повезивањем са системом здравства омогућен је и електронски упис и за све ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве.

 

Пријава за пријемни испит

 

КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ 2021/22. године

 

Календар активности за спровођење Завршног испита

 

Информација за родитеље - "Моја средња школа"

 
http://www.osvojvodaputnik.edu.rs/strana.aspx?id=183


1   - следећа страна