Укључите се у акцију прикупљања пластичних чепова. Новцем од рециклираних чепова купују се инвалидска колица. Акција се спроводи у сарадњи са Друштвом параплегичара Баната.

Обезбедимо особама са инвалидитетом адекватна ортопедска помагала!
Заштитимо животну средину!

ПОДРЖАО ЂАЧКИ ПАРЛАМЕНТ – ПОДРЖИ И ТИ!

 

 

Уручење инв. колица за степенице Ани Јанковић

 

Удружење параплегичара Баната је невладина хуманитарна организација која има 106 активних чланова са територије целог Баната са дијагнозом параплегија и квадриплегија. Услугама које пружамо покривамо територију 8 општина са око 200.000 становника. Мисија наше организације је пружање персонализованих услуга корисницима инвалидских колица у циљу остваривања људских права, образовања, запошљавања и рекреације.

Акцију „Чеп за хендикеп“ смо покренули 2013. године у Зрењанину у сарадњи са образовним институцијама, пре свега основним школама и предшколском установом, у циљу набавке ортопедских помагала за наше чланове. У 2014. години акцију смо проширили и на друге градове широм Србије. До сада смо успели да прибавимо 17 лако активних колица, 8 собних колица, 4 ходалице, као и већи број ситних ортопедских помагала(антидекубит јастуке и душеке, ручке, гуме,итд.) у зависности од индивидуалних потреба корисника.

Поцетком године почели смо да сакупљамо чепове за набавку инвалидских колица са „гусеницом“ за Ану Јанковић, девојчицу која је после неуспеле операције остала непокретна.

У уторак 30.06.2015. године у 14.30 часова уручићемо Ани и њеној породици набављена помагала, у улици Станка Пауновића Вељка бр.45 на Миљаковцу( прва зграда и први улаз после ОС Франсе Прешерн).

Овом приликом Вас позивамо да медијски испратите овај догађај.

За додатне информације мозете нам се обратити на број телефона 061 22 111 21.

 

Ana_1