Будући да је Француска овогодишњи почасни гост Сајма књига у Београду, на позив Француског института у Београду ученици двојезичних одељења 8/4 и 7/2 су у пратњи наставника француског језика Тање Гњидић и Надежде Џогаз посетили штанд Републике Француске, где су их дочекали аташе за лингвистичку сарадњу Амбасаде Француске у Београду, Тибо Ајун и  координатор за Билингвалну наставу Француског института у Београду Естел Дурем. 

Ученици су учествовали у радионицама које су за њих биле припремљене, као и у квизу посвећеном спорту и Олимпијским играма које се следеће године одржавају у Француској. 

Будући да је посећеност штанду била велика, ученици су се такмичили у подељени у више екипа и две екипе из одељења 8/4 су победила у својим категоријама. Победничку екипу "Фудбалери" су чинили Александар Максимовић, Павле Папић, Никола Радовановић, Ђурђа Станисављевић и Петра Вујко, а екипу "Шункице" су чинили Софија Цветковић, Магдалена Рихор, Бошко Стаменковић и Цвјета Водовар. 

Ученици су се на штанду упознали и са француским ауторима и представницима регионалног савета Оверња-Рона-Алпи, региона који су ученици 8/4 прошле школске године посетили на студијском путовању у Жексу. Подпредседник градске скупштине Филип Муније упутио је љубазан позив ученицима и наставницима да ове године посете град Лијон и обећао да ће за њих лично организовати пријем у Градској скупштини што је са одушевљењем прихваћено.

http://www.osvojvodaputnik.edu.rs/vest.aspx?id=1711