Дана 25.10.2022. године одржано је свечано отварање првог двојезичног српско-француског одељења, 7. разреда, у Основној школи “Војвода Радомир Путник”.

Свечаности су присуствовали представници Министарства просвете г-дин Милан Пашић, помоћник министра и г-ђа Јелица Ристић, самостални саветник, Амбасаде Француске у Србији: господин Фатих Акчал, заменик амбасадора Републике Француске, затим Француског института у Београду, г-дин Франк Идинга, аташе за лингвистичку сарадњу,  председник Скупштине градске општине Савски венац, г-дин Страхиња Кукић, директори других београдских школа и друге званице, родитељи ученика школе, колеге наставници и ученици.

Свечаност је отворила директорка школе Радослава Мраовић, а својом представом на француском језику, ученици двојезичног одељења су присутне увели у једну необичну школу у којој се преплићу јава и сан. Кроз њу су презентовали како своје знање француског језика, тако и своје многобројне уметничке  таленте и све присутне одушевили својим наступом. У приредби је учествовао и школски хор са  извођењем песама On ecrit sur les murs -Kids United i Je veux - Zaz. Присутнима је подељен први број школског часописа “Мали дедињац- Petit dédignac”, који су уредили ученици овог одељења. На крају свечаности, ученик који је постигао најбољи резултат на пријемном испиту награђен је стипендијом која обухвата двонедељни боравак и усавршавање језика у Француској. По завршетку приредбе гости су присуствовали отварању изложбе дечијих радова “Моја идеја за лого двојезичног одељења”.

Хвала свим наставницима, ученицима, родитељима и сарадницима који су нас подржали и помогли да наше идеје спроведемо у дело!

 

http://www.osvojvodaputnik.edu.rs/vest.aspx?id=1649

 

 

https://www.novosti.rs/drustvo/vesti/1166844/radomir-putnik-svecano-otvoreno-prvo-dvojezicno-srpsko-francusko-odeljenje

 https://www.b92.net/kultura/vesti.php?yyyy=2022&mm=10&dd=26&nav_category=1864&nav_id=2233414