Одељење V1 je 26. фебруара са својим разредним старешином, Лазаром Ристићем, прославило и своју одељенску славу – Светог Симеона Мироточивог. Развијање јединства, солидарности, осећања заједништва и жеље да се помогне ближњем, као и да се са тим ближњим подели све − а најпре осећања љубави и среће −  јесу главне вредности којима тежимо.

Деца и њихови родитељи су се својски потрудили и са огромном љубављу припремили све предивне ствари и посластице за славу! Научени од своје наставнице биологије Јадранке Стојковић, деца су сама − уз подршку својих родитеља − направила славски колач и панајиу (славско жито) за своју одељењску славу. Обреду сечења колача присуствовали су директорка школе и остали чланови колектива, као и деца из осталих одељења. Обред су извршили парохијски свештеник о. Јован Бабић и његов гост из Москве Баћушка Михаил који се након обреда и обратио деци.

С обзиром на одзив код деце и изванредан успех који је изазвала оваква прослава, тежимо да ово постане традиција. Она је свакако у одељењу V1 толико јако заживела да се тај пламен не може угасити, те Вас са љубављу позивамо да нам дођете догодине на нашу славу и да нам својим присуством  увеличате наш празник. Дођите да заједничаримо у љубави и да видите како су лако достижни идеали о поштовању другог, а да нам за то треба само поштовање своје традиције у којиј су толеранција и љубав према другоме укорењене вредности.